Over mij

"Als kind is er ooit een zaadje gepland. Het balletje is gaan rollen. Dit is wat ik wil!"

Mijn naam is Robbert Bijnen, van jongs af aan heb ik een grote interesse in theater en muziek. Elke gelegenheid greep ik aan om een plekje op een podium te bemachtigen. Toch durfde ik tijdens de middelbare school nog niet zo goed te kiezen om hiervan mijn vak te maken. Om me heen werd er regelmatig gezegd dat het ontzettend moeilijk is om daarmee ooit voldoende werk te vinden.
     Ik ging voor een "veilige" optie en koos de richting van theatertechniek. Dan zou ik in elk geval in het theater aan het werk kunnen gaan. 
     Toen ik in het derde jaar van het VMBO-T een week mocht meekijken op de werkvloer koos ik ervoor om mee te kijken bij de theatertechniek van het lokale theater. Ik heb daar een prachtige week vol toneel, musical en cabaret mogen beleven die me inspireerde om mijn droom na te jagen en me op een carrière te richten. Óp het podium. 

Na de middelbare school deed ik auditie op het toenmalige ROC Artiest te Eindhoven waar ik werd aangenomen. In het begin van het 3e jaar ben ik overgestapt naar dezelfde opleiding, maar dan in Tilburg. Tijdens die studie kreeg ik een prachtige plek in het ensemble van Oorlogswinter de musical, gemaakt door het NJMT en speelde Romeo in Theaterplan's Romeo + Julia. In mijn examenjaar speelde ik samen met Joke Bruijs en Gerard Cox in de theaterkomedie Alles went, behalve een vent.
Na het behalen van dat diploma heb ik een tussenjaar genomen en mogen proeven van het leven in het theatervak.
     Het leek me een goed idee om me na dat tussenjaar te richten op een HBO studie binnen het theatervak. Ik auditeerde op verschillende scholen en werd aangenomen op de Koningstheateracademie voor cabaret in Den Bosch. Toch bleek dat niet de meest passende opleiding voor mij te zijn en na 1,5 jaar ging ik daar weg om te beginnen met de studie muziektheater op Codarts in Rotterdam. Na nog geen jaar begon ik te merken dat ik me niet meer prettig voelde in de schoolbanken. Uit alles bleek dat het schoolsysteem niet meer bij me paste.
Ik wilde na 7 jaar studeren ervaren wat het werkveld me te bieden heeft.
     Nu ben ik al jarenlang gelukkig in dit vak. Hoe spannend en lastig het soms is,  ik zou niet anders meer willen.

"Als je doet wat je leuk vindt is elke dag om naar uit te kijken."