De corte en consorte

Maandag 12 juni

Created with Sketch.

EEN MIDDAGJE KLEINKUNSTGESCHIEDENIS

Sinds ik kennis heb gemaakt met de Nederlandse kleinkunst is Jules de Corte een van die artiesten die hoog op het lijstje van bewondering staat. Zijn teksten en melodieën zijn haast ongeëvenaard. Inspirerend én fascinerend om zijn materiaal te horen.


Op zondag 11 juni mocht ik aanwezig zijn tijdens de voorstelling van de Corte en Consorten. Een muzikaal gezelschap waarmee Ernst de Corte, zoon van Jules de Corte, de liedjes van zijn vader zingt. Ik werd uitgenodigd om een van de liedjes van Jules te zingen. Onder de fantastische muzikale begeleiding van Izak Boom en Pieter Althuis zong ik 't zeemansliedje. 


Building harmonies op Tiktok

Zaterdag 28 januari

Created with Sketch.

Muzikaal, Nederlandstalig en heerlijk om naar te luisteren!

Met mijn zogenaamde Building harmonies ben ik te vinden op Tiktok! Korte stukjes van bekende en minder bekende Nederlandstalige songs, maar dan vijfstemmig. Per stem opgebouwd, ontzettend verslavend om naar te kijken én te luisteren en heerlijk wanneer het geheel wordt afgetopt met de leadpartij. Dan wordt het weer herkenbaar als het lied dat iedereen kent.
Nieuwsgierig geworden? Klik op de knop hieronder.

Theatergroep Gras - Sexual perversity

Donderdag 8 oktober

Created with Sketch.

Theatergroep GRAS presenteert haar eerste professionele productie.

In David Mamet’s Sexual Perversity ontmoeten we 4 jonge mensen. 2 van hen worden tijdens een broeierige zomer verliefd, maken ruzie en gaan weer uit elkaar. De andere 2 staan met veel commentaar aan de zijlijn.

Seks, lust, drugs, queerness, liefde, dating en niet alleen willen achterblijven staat centraal in deze nieuwe bewerking door GRASregisseur Nicky Ebbeng.


Cast:
Amelie Ackx | studie: Codarts | speelde o.a. in: Scrooge & Willems Kleine Kerst (Wilminktheater), Spaghettirellen (Theatergroep De Jonge Honden).

Robbert Bijnen | studie: Codarts, Koningstheateracademie | speelde o.a. in: Atalanta (Theaterhuis Gorinchem), No filter/Zooi/Check it out (Helder Theater) daarnaast is Robbert te zien als performer in De Efteling.

Bas van der Kruk | studie: Ballet and Contemporary Dance Rambert School Londen, Movement Master of Art Codarts | speelde o.a. in: Wat Nu?! (Islemunda), Brief (Priscilla Vaudelle)

Lisanne Sweere | studie: De Trap | speelde in: Der Amsterdam Krimi (Das Erste), Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL4), Dokter Tinus (SBS6), Smeris (BNN/VARA).


Theaterhoppen

Woensdag 31 augustus

Created with Sketch.

Op 5 november ben ik met de voorstelling Godot te gast op het theaterfestival Theaterhoppen in Woudrichem. Een theaterfestival waar het publiek kennismaakt met verschillende makers van muziek, theater, toneel, cabaret en nog veel meer. Wil je daarbij zijn? Via de knop 'meer info' kun je daarover meer informatie vinden!

Zingen voor gemeente helmond

Donderdag 14 juli

Created with Sketch.

Steeds vaker ben ik te zien in Gemeente Helmond achter de microfoon en piano. Van dodenherdenking tot lintjesregen, steeds vaker mag ik een evenement muzikaal omlijsten. Benieuwd naar een impressie? Klik op 'Meer info'

Atalanta+

Woensdag 2 maart

Created with Sketch.

Bij Theaterhuis Gorinchem wordt hard gewerkt aan de repetities voor de voorstelling Atalanta+. Een voorstelling over diversiteit die gespeeld wordt op basisscholen en middelbare scholen in Gorinchem. 

GODOT - Muziektheater in je huiskamer

Zondag 14 november 2021

Created with Sketch.

“En als ik er over nadenk snap ik ’t best. Misschien moet ik zelf ook weg. Maar het vergt moed om de boom los te laten.
Want de boom geeft me water. Die boom houdt me in leven. Dus het vraagt wel wat om die stap te zetten. Al denk ik wel dat het beter voor me is. Anders zit ik hier over een jaar nog steeds.”

 

Wat als je in de steek gelaten bent, terwijl je beloofd was dat je nooit alleen zou zijn?

Wat als je positief wil blijven, terwijl je steeds vaker overvallen wordt door angst?

Wat als je twijfelt aan alles, terwijl de mensen om je heen vrolijk verder lijken te bewegen?

 

GODOT is een intieme muziektheatervoorstelling over kwetsbaarheid, angsten, dromen, stilstand en beweging die is geboren met als doel om bij te dragen aan de verbinding tussen mensen onder elkaar. Vanuit zachtheid en respect.

Musicalschool boekel

woensdag 1 september 2021

Created with Sketch.

Vanaf 9 september 2021 wordt op de donderdagmiddagen de balletzaal van de Mouthoeve gevuld met leerlingen van Musicalschool Boekel. Een musicalschool opgezet door Lineke Hekkenberg en mijzelf.

"Musicalschool Boekel is hét adres voor musicallessen in Boekel en omstreken. 
Iedereen, van jong tot oud, is welkom bij ons!​

Musical is razend populair, omdat er binnen één les verschillende disciplines aan bod komen. Acteren, zingen en dansen. Dit resulteert in een dynamische les die nooit verveelt, waarin de cursist zichzelf op deze drie vlakken kan ontwikkelen.​Binnen de lessen werken we aan spel- zang- en danstechniek en alles wat de cursisten geleerd hebben presenteren ze aan het einde van het seizoen in een voorstelling waarin iedereen een prachtige plek op het podium krijgt. 

Nieuwsgierig? Een proefles is altijd gratis, dus kom vrijblijvend een keertje meedoen!"

Wil je meer informatie? Klik dan op de knop met "meer info"!

Blok Live

donderdag 24 juni 2021

Created with Sketch.

Op 17 juni was ik te gast bij Blok Live van de Boekelse Lokale Omroep Kring om te vertellen hoe ik de Coronatijd ben doorgekomen. Ik sloot de uitzending af met een van mijn liedjes.

  • Wil je het lied beluisteren? Klik dan op 'Beluister hier'.


  • Kijk je liever de hele uitzending terug? Dat kan via de volgende link:


https://www.youtube.com/watch?v=3tobnWwQ9LU

Zangles!

dinsdag 16 maart 2021

Created with Sketch.

Zingen is heerlijk, en dat wil ik het liefst met iedereen delen. Vanaf nu kun je je inschrijven voor zangles!

Hou jij van zingen en wil je daar beter in worden?
Wil jij meer uit je stem halen?
Heb je binnenkort een auditie of optreden?

Zangles is geschikt voor iedereen van jong tot oud en in mijn lessen kun je op een vrolijke en veilige manier werken aan je stem. De lessen worden gegeven in Boekel en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Een les duurt 30 minuten. 

Schrijf je nu in voor een gratis proefles en ontdek of zangles bij je past!

Een nieuw lied

Vrijdag 16 oktober 2020 

Created with Sketch.

De Coronatijd is met vlagen heftig, lastig en zorgt er soms voor dat ik even het vertrouwen verlies. Dat ik in de hoek van de bank zit en geen reden kan bedenken om op te staan. Gelukkig zijn er altijd dingen die me uit die hoek halen en me laten bewegen, maar soms lijkt het alsof de wereld om me heen me wil zeggen dat dat niet mag. Dat ik altijd gelukkig, vrolijk en blij moet zijn want anders doe ik iets verkeerd. Hoe zeer ik mezelf ook wijsmaak dat ik dingen als sociale media met een korreltje zout moet nemen, ik zie alle succesverhalen en dat maakt dat ik me onzeker voel, weer datzelfde gevoel alsof ik iets verkeerd doe. 

Maar dan is er een stemmetje dat vertelt dat ik best even ongelukkig mag zijn. Dat dat niet erg is. Er is altijd een reden om weer door te gaan, maar soms ben ik die even kwijt en dat is prima.

Daarom schreef ik het lied 'Ongelukkig zijn'.
Voor iedereen die soms ongelukkig is, maar vooral voor mezelf.

Lied op verzoek

Maandag 5 oktober 2020

Created with Sketch.


Een bruiloft, verjaardag of andere gelegenheid en wil jij iemand in het zonnetje zetten? Doe het met een lied op aanvraag! In deze gloednieuwe service bied ik liedjes aan, persoonlijk en op maat voor jou gemaakt. 

Al meer dan een half jaar is Corona onder ons en ondertussen is de gevreesde tweede golf een feit. Daardoor komen feestjes, speciale gelegenheden en andere dingen in het leven die gevierd mogen worden op losse schroeven te staan. Maar hoe kun je nou laten weten dat je toch aan iemand denkt? Hoe kun je iemand op afstand een verjaardag geven om nooit te vergeten? Met een persoonlijk lied. 

Klik op 'Meer info' als je hier meer over wilt weten.

Xapp Zomerkampen

Zondag 25 juli 2020

Created with Sketch.

Zo ongeveer 7 en een half jaar geleden reageerde ik op een vacature. Er werd gezocht naar musicaldocenten om les te geven op het Xapp Musicalzomerkamp. Met mijn 19 jaar oud, een paar lessen speldidactiek op de theateropleiding en een hele hoop bluf heb ik gereageerd en laten weten waarom ik geschikt was. Diezelfde zomer trok ik bepakt en bezakt naar Summercamp Heino en heb ik als speldocent/regisseur samen met een groep enthousiaste kinderen een musical in 5 dagen ingestudeerd. 

Nu, 7 zomers verder was het even spannend of het allemaal door zou gaan dit jaar, maar gelukkig hebben we in een deels aangepast programma alweer de eerste paar groepen kinderen en jongeren kunnen verwelkomen op het Summercamp in Heino. Ook dit jaar was het weer een en al gezelligheid, veel lol en een groep met net zo enthousiaste kinderen als 7 jaar eerder. 
Nog steeds is dit een van de jaarlijks terugkerende opdrachten waar ik enorm naar uitkijk. Mijn passie voor lesgeven is hier begonnen en er is niets fijners dan iedere zomer een paar weken weer terug te keren naar die basis.

Sinds vorig jaar componeer ik de muziek van de musical die we in de zomer instuderen. Een grote eer. Het is buitengewoon bijzonder om de hele zomer lang je eigen songs over het kampterrein te horen schallen. Ook dit jaar ben ik weer hard aan het werk geweest om liedjes te maken waar de deelnemers zich in kunnen verdiepen. Helaas zijn we door Corona genoodzaakt om die musical een jaartje later op te voeren. Maar, Coupé 13 komt eraan en wordt te gek!

  • Wil je meer informatie over de Xapp zomerkampen? Klik op de knop met 'meer info'

Pop-up festival in coronatijden

maandag 6 april 2020

Created with Sketch.

In deze vreemde tijden waarin de wereld in de ban is van het Corona-virus is het soms heerlijk om de focus te verplaatsen naar andere dingen, zoals muziek of andere kunsten. Het Pop-up festival te Ede zou oorspronkelijk plaatsvinden in juni, maar inspelend op de huidige situatie worden er verschillende optredens geprogrammeerd die worden gegeven op de veilige 1,5 meter afstand. Ik heb de eer om een van deze optredens in te mogen invullen.

Op zaterdag 11 april om16.00u zing ik (oude) Nederlandse luisterliedjes voor alleenstaande ouderen! 
Dit mini-concert is ook op afstand middels een livestream te volgen. Deze is te vinden op de Facebookpagina van Arno Setz.

  • Een terugblik hiervan is te zien onder de knop ' Bekijk hier!' 

'Als het licht wordt'

zaterdag 21 maart 2020

Created with Sketch.

Omdat het soms lastig is in deze tijd om hoop te houden, om te vertrouwen dat het goed komt en om positief te blijven. 
Omdat het soms lastig is in deze tijd om het licht aan het einde van de tunnel te zien.
Maar ook dit gaat voorbij.
Er komt een tijd waarin we vooruit kijken.

Om niet te vergeten hoe dat voelt schreef ik het lied 'Als het licht wordt'. 
Een ode aan de ochtend, omdat er altijd nieuwe ochtenden zullen zijn.

Een Nieuwe website!

vrijdag 20 maart 2020

Created with Sketch.

Als je de hele dag thuis zit, zoals nu het geval is, heb je tijd genoeg om alle klusjes die je maanden voor je uit had geschoven uit te voeren. Zo ook het maken van deze website. Dus ik ben aan de slag gegaan, en hier is-ie dan, mijn eigen website. Veel lees- en luisterplezier!